Geinformeerd » Specials » Altijd bereikbaar
Wees geïnformeerd met nuttige informatie.

Via meerdere apparaten zijn we altijd bereikbaar, de impact!

Via meerdere apparaten zijn we altijd bereikbaar, de impact! Naarmate de techniek verder gaat en groeit, nemen de mogelijkheden ook toe om wereldwijd in contact te staan. Via handige tablets, mobieltjes, iPhones, iPads kunnen we overal over alle noodzakelijke informatie beschikken. Bovendien staan we via de cloud altijd in contact met iedereen op ieder moment van de dag. Wat voor invloed hebben mobiele apparaatjes op het leven en hoe kan het soms negatieve gevolgen hebben?

Sociaal op de hoogte zijn

Weten wat de ander doet of hoe diegene over je denkt is belangrijk. Sociale media zoals Facebook zorgen ervoor dat we de laatste ontwikkelingen bij vrienden en kennissen altijd weten. Daarnaast biedt het snelle internet bijna tot geheel gratis communicatiemogelijkheden zodat we ook overzees goedkoop kunnen bellen. De wereld wordt dus kleiner waarnaast we ‘face to face’ met dierbaren in contact blijven en online haarscherp kunnen zien wat de ander doet.

Verslavende werking en continu online

Meerdere apparaten zorgen ervoor dat je altijd in contact staat. De app geeft aan als er iets valt te melden en dat kan soms iedere minuut zijn. Oftewel men kijkt continu op het apparaat omtrent de laatste informatie of wat anderen van ons vinden. Contact staat daarmee hoog in het vaandel juist omdat we zo optimaal alles over iedereen weten. Maar daar zit ook een keerzijde aan. De afstand tot “online vrienden” lijkt klein omdat we alles weten maar in werkelijkheid komen we steeds minder persoonlijk in contact. Oftewel de wereld wordt kleiner maar we vereenzamen er ook door waardoor er steeds meer einzelgängers zijn.

Wat zijn de gevolgen van nieuwe technologische ontwikkelingen voor mobiele apparatuur en hoe kan het leven erdoor worden beïnvloed?
Contactgegevens via CSV, Gmail naar nieuw toestel overzetten

Contactgegevens via CSV, Gmail naar nieuw toestel overzetten

Koopt u een nieuw mobieltje of tablet, dan wilt u contactgegevens van andere apparaten of applicaties overzetten. Vaak wordt dit voor u gedaan in de winkel of kunt u het thuis doen. Het kan echter voo…
Nadenken doen we niet meer, apps zeggen het voor!

Nadenken doen we niet meer, apps zeggen het voor!

De wereld en de techniek staan niet stil, waardoor geregeld nieuwe apparaten of speeltjes voor eenieder beschikbaar komen. Touchscreens vergemakkelijken de toegang tot het net als ook het gebruik van…
Gepubliceerd door Geinformeerd op 31-08-2014, laatst gewijzigd op 25-07-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!