Hoe goed is de zorg geregeld en hoeveel rechten hebben we?
Indien er een ongeluk gebeurt of we worden onwel dan kunnen we in ons land op goede zorg rekenen. Via de hulpdiensten kan men relatief snel in een ziekenhuis of bij een hulppost terecht. Doordat de maatschappij vergrijst en er veel zorg is gedecentraliseerd zijn de kosten uit de pan gerezen. Het heeft ertoe geleid dat de zorg onbetaalbaar is geworden! De mate en kwaliteit van verzorging neemt jaarlijks af waarnaast de burger zelf steeds meer kosten zelf moet dragen. Wat voor invloed heeft de participatiemaatschappij op de mate van zorg?
Wel of geen zorg nodig en uw gelijk halen
Voor iedere wissewasje naar de dokter gaan zit er tegenwoordig niet meer in! De kosten voor een consult als ook eventuele behandeling moeten worden vergoed waartoe de ziektekostenverzekering steeds minder dekking geeft. Heeft u echter
onverklaarbare aandoeningen dan kan het zijn dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd. De arts of het ziekenhuis nemen de klachten niet meer serieus terwijl u er wel complicaties aan heeft. Soms kan het ook goed verkeerd gaan waardoor zogeheten medische blunders worden begaan. Hoe kunt u dan uw gelijk halen?
Verschillende vormen van zorg
Als er een urgente omstandigheid van toepassing is dan krijgen we goede zorg. Bij levensbedreigende omstandigheden moet men dan direct alarmnummer 112 bellen. Het verblijf in het ziekenhuis zal echter altijd tot een minimale tijdsduur worden gereduceerd om kosten te besparen. Om dan wel goede zorg te krijgen kan men thuiszorg of ambulante zorg krijgen. Is men echter uitbehandeld waardoor men in een terminale fase terechtkomt dan kan het om palliatieve zorg gaan. Welke aspecten hebben verder grote invloed op de kwaliteit van de zorg?